Kragujevac prvi grad u Srbiji koji dobija Arhus centar

Bez autora
Apr 28 2010

Danas je u Kragujevcu ministar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić sa predstavnicima grada potpisao memorandum o uspostavljanju Arhus centra, čija će uloga biti da pruži pomoć ljudima u čijem se okruženju gradi neka fabrika ili realizuje infrastrukturni projekat da ostvare svoje pravo i pristupe nekom dokumentu koji im je potreban. To je prvi takav centar u Srbiji koji će imati status regionalnog. Srbija je prošle godine, u okviru zakona koje je implementirala, ratifikovala Arhusku konvenciju koja predviđa pravo građana da budu informisani o pitanjima vezanim za zaštitu životne sredine. Ta konvencija predviđa i ozbiljan odnos državnih organa prema informisanju građana o svim pitanjima koja se odnose na tu oblast.

Kragujevac prvi grad u Srbiji koji dobija Arhus centarDanas je u Kragujevcu ministar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić sa predstavnicima grada potpisao memorandum o uspostavljanju Arhus centra, čija će uloga biti da pruži pomoć ljudima u čijem se okruženju gradi neka fabrika ili realizuje infrastrukturni projekat da ostvare svoje pravo i pristupe nekom dokumentu koji im je potreban.

To je prvi takav centar u Srbiji koji će imati status regionalnog. 

Srbija je prošle godine, u okviru zakona koje je implementirala, ratifikovala Arhusku konvenciju koja predviđa pravo građana da budu informisani o pitanjima vezanim za zaštitu životne sredine. Ta konvencija predviđa i ozbiljan odnos državnih organa prema informisanju građana o svim pitanjima koja se odnose na tu oblast

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik